• A KÖNNYŰ ÜLÉS CSOMAG
    - EASY SITTING - ABR TERÁPIA

MIÉRT AZ ÜLÉS? MIÉRT LEGYEN KÖNNYŰ AZ ÜLÉS? - A KÖNNYŰ ÜLÉS PROGRAM


A CP, a genetikai betegség, a ritka betegség diagnózisok nem túl könnyű diganózisok.

A kérdés az, "hogyan tudunk elérni egy könnyebb, szebb életet nehéz diagnózissal rendelkező gyermekünk esetén?"

Mivel jellemzően egyszerre több tünetegyüttessel járnak ezek a diagnózisok és érintik a mozgást, az evést-ivást, az alvást, a tanulást, a játszást, így priorizálni kell, hogy MI A LEGFONTOSABB MOST ÉS AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEKBEN.

A VÁLASZ NYILVÁNVALÓ.

Kényelmes, stabil, relaxált, magabiztos, más szóval KÖNNYŰ ÜLÉSRE van szükséged, amely a napod 95%-át kitölti: étkezés, utcán való sétálás, játszás, tanulás vagy beszélgetés során többnyire ülünk.

Ha a gyermeked képes a könnyű ülésre, akkor nagyon megkönnyíti ez az életét: könnyen tud pihenni, aludni, könnyű mosakodni, fürdeni, könnyű helyet változtatni egyik székből a másikba, az autóba vagy az ágyba.

A KÖNNYŰ ÜLÉS egy óriási MÉRFÖLDKŐ A MAGASABB MINŐSÉGŰ MOZGÁS IRÁNYÁBA, MINT AZ ÁLLÁS, MÁSZÁS, JÁRÁS. Hiszen ha nem tud a gyermeked megfelelően ülni, akkor aligha tudsz tartós sikereket elérni a magasabb szintű mozgásban, függetlenül attól, hogy mennyit gyakorolsz vagy mit edzesz.

Az az igazság, hogy ha a gyermeked nem tud önállóan ülni, könnyedén, és ha nem tudod jó szívvel ott hagyni egy háromlábú magasított bárszéken egyedül úgy, hogy annak a széknek nincs sem karfája, sem háttámlája, és a lába sem ér le, akkor a gyereked nem tud könnyen ülni még.

Ha a gyermeked teljesítménye függ attól, hogy hogyan aludt, beteg-e, milyen a kedve, mennyit evett, stb, - akkor az nem egy könnyű ülés.

AZ ÜLÉS NEM KÉSZSÉG, NEM BEGYAKOROLT TUDÁS! Az ülés egy beépített automatikus mechanizmus, amely az anatómiai elemektől függ, TELJES MÉRTÉKBEN FÜGGETLEN AZ AGYTÓL ÉS A KEMÉNY MUNKÁTÓL, GYAKORLÁSTÓL!

Csak akkor mondhatjuk, hogy a gyerek önállóan könnyen tud ülni, ha közben bármit tud csinálni, játszani, dolgozni, beszélni, stb.


A KÖNNYŰ ÜLÉS = AZ IGAZI ÜLÉS

Sajnos sok terapeuta és szülő félreértelmezi ezt.

Végtelen sok órát töltenek azzal, hogy a gyermeket megtanítsák ülni, pedig az ülés nem egy begyakorolt tudás. Még akkor sem lesz tartós a siker, ha közben csillogó-villogó dolgokat mutatnak fel, tapsolnak, szórakoztatnak. Egy betegség vagy hosszabb kihagyás után a nagy része könnyen eltűnik. Nem is beszélve a nagyobb növekedési fázisokról vagy hormonális változásokról.

ITT A LEHETŐSÉG, HOGY ÁTGONDOLD ÉS ÚJ UTAKAT IS KIPRÓBÁLJ A GYERMEKED TESTÉNEK FELÉPÍTÉSÉHEZ! A FELSZÍNI ÉS A MÉLYEBB ELEMEK (szalagok, ízületek, mélyizmok, kötőszövetek, csontok, bőr, zsír) MEGERŐSÍTÉSÉVEL SEGÍTHETED GYERMEKED, HOGY KÉPESSÉ VÁLJON TESTILEG A KÖNNYŰ ÜLÉSRE. Még súlyos esetben is tudunk rajta sokat javítani.


AZ ABR Könnyű Ülés csomagja egy nagyon jó lehetőséget kínál arra, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül javulhasson az érintett gyerekek ülésének minősége.

Ehhez 10 feladatot fogunk adni, amelyek az 5 legfontosabb területet érintik az ülés minőségének javításához. Az alábbi szobron is jól látszik, hogy melyik 5 terület a legfontosabb az ülésben, amelyekre talán nem is gondolnánk mind elsőre: 1. az ülőfelület (fenék alja), 2. a derék, 3. a nyak, 4. a gerinc, 5. a csípőcsont.


Easy sitting - A könnyű ülés titka   

Vissza a tartalomhoz

A KÖNNYŰ ÜLÉS PROGRAM TARTALMA, ÁRA


1. Egyszer megtanulod, egyszer fizetsz és évekre szóló készséget sajátítasz el, amivel tudod segíteni a gyermekedet, kortól függetlenül, mindegy, hogy 1, 5, 10, 15 vagy 20 éves!


2. Egész életén át használhatod ezeket a feladatokat!

Nehéz diagnózis esetén sajnos a gyerekek már életük legelején elvesztettek sérültek, mindegy, hogy méhen belül vagy születéskor vagy utána. Éppen ezért, amíg növekedésben van, a testében komly átváltozások mennek végbe, amelyek általában kedvezőtlenül alakulnak az érintett gyerekeknél. Általában rossz irányban változik az izom, a szalag, a csont, a fascia, amelyek nehezítik a megfelelő ülést, rosszabb lesz az ülőfelületek, az egyensúlyuk, az ellenegyensúlyozási képességük, a fejkontrolljuk, a gerincük pedig merevebb lesz, elindul gyakran a gerincferdülés és a medencéjük pedig elkezd csavarodni. . .

A Könnyű Ülés programunkkal azt célozzuk meg, hogy ezen nehézségeket minél könnyebben tudják átvészelni.

Hívhatnánk egy speciális fitnesz programnak is, amelyet rendszeresen kell csinálnod. Csakúgy, mint egészséges esetben is szükségünk van alapvető mozgásra, edzésre, hogy a modern kor által okozott nehézségeket semlegesíteni tudjuk.


3. Javasoljuk, hogy heti 100 percen át vagy évi 100 órán át végezzétek az általunk biztosított 10 feladatot.

Megtanítjuk Nektek azt is, hogy milyen képeket készítsetek a gyermeketekről ahhoz, hogy jól nyomon tudjátok követni az átalakulását, javulását.


4. De hogy lehet ez? Hát nem minden eset, nem minden gyerek egyedi?

Hogy adhatunk feladatokat úgy, hogy nem is látjuk a gyermekedet? Honnan tudhatod, hogy a gyerekednek szüksége van erre a programra? Honnan tudhatod, hogy az 1 vagy a 10 vagy a 20 éves gyermekednek is ugyanarra van szüksége?

A válasz benne is van a program nevében: KÖNNYŰ ÜLÉS. A könnyebb ülésre az érintett gyerekeknek mindig is szükségük van, volt, lesz.

Minden közepesen súlyosan érintett gyerek (GMFCS III, IV) egyszerűen tud javulni a program segítségével. Két lépcsőben vezetjük be a gyakorlatokat: először 3 feladatot kaptok, integráljátok a mindennapokban, majd pár héttel később megkapjátok a maradék 7 feladatot is.


5. A programot elsősorban kisbabáknak, totyogóknak, kisgyerekeknek, iskolásoknak, fiataloknak ajánljuk, amíg növekedésben vannak, de felnőtteknek is nagyon hasznos, hiszen segíti az addig felgyülemlett negatívumokat semlegesíteni.Easy sitting - A könnyű ülés titka    Easy sitting - A könnyű ülés titka    Easy sitting - A könnyű ülés titka   

6. Akciós ára: 550 € (675 € helyett)


7. Tartalma:

- 10 db ABR feladat a Könnyű Ülés programból a minőségibb ülés fejlesztéséhez (videós magyarázatok a technikához és a feladathoz Leonid Blyumtól, angolul vagy magyar fordítással).

- 1 alkalommal másfél órás online konzultáció, betanítás, személyre szabás, technikai támogatás.

- 12 hónapon keresztül online (email, What's App, Messenger, telefon) kérdezési lehetőség Hárosi Brigittától a technikákról, gyakorlatokról, a feladatok kivitelezéséről.

- 3 hónapon keresztül kérdezési lehetőség Leonid Blyum-tól az általa tartott online webinárok végén a Kérdések és Válaszok szekcióban.


8. Eszközök, amire szükséged lesz még:

- 1 db vibráló fascia micro pisztoly, ha még nincs fascia pisztolyod (megvehető a német Amazon.de oldalon >>)

- vékony memory szivacs párna / törölköző / mikroszálas tisztítókendő

- vibro labdák, deréköv

Ezen felül kérhetsz az ABR fascia gélünkből is.


Keressetek elérhetőségeinken, hogy átbeszéljük, valóban Nektek való-e ez a program, vagy érdemesebb-e személyre szóló, egyéni feladatsort kérni.


CÉL AZ ÜLÉS MINŐSÉGÉNEK FOLYAMATOS JAVÍTÁSA:

  • AZ ABR TECHNIKA ELSAJÁTÍTÁSÁVAL
  • HATÉKONY VIBRÁCIÓS FASCIA ESZKÖZÖKKEL
  • ONLINE BETANULÁSSAL, FEJLESZTÉS AZ OTTHONOD KÉNYELMÉBŐL
  • EGÉSZ ÉLETEN ÁT VÉGEZHETŐ GYAKORLATOKKAL, "FITNESZ PROGRAMMAL"
  • MOST AKCIÓS ÁRAKKAL


Easy sitting - A könnyű ülés titka   
Vissza a tartalomhoz

MITŐL TUD A GYERMEKEM SZEBBEN ÜLNI? - A KÖNNYŰ ÜLÉS PROGRAM


Tud a gyermeked önállóan ülni?

Úgy tud önállóan ülni, hogy akár egy háromlábú széken, háttámla és karfa nélkül, lelógó lábakkal gond nélkül ott mered hagyni és önállóan tud körbefordulni rajta a karok segítsége nélkül?

- Ha igen, akkor az üléssel valóban nincs semmi gondja.

- Ha ez nem megy, akkor van rajta javítani való, az biztos. ÉS NE FELEJTSÉTEK! A MEGFELELŐ JÁRÁSKÉP ELŐFELTÉTELE A KIVÁLÓ ÜLÉS! Miért? Mert először a legrövidebb lábakon, azaz az ülőgumón kell tudni "járni", utána a térdeken, és csak utána jön a lábfej. Az ülőgumón való járás elengedhetetlen feltétele a jó ülés és az ülésben való helyváltoztatás (a karok segítsége nélkül)!

Ha szeretnéd, hogy gyermeked jobban tudjon ülni, akkor el kell érned, hogy az egész hátával tudjon úgymond "játszani", az egész hátát bevonja a mozgásba, apró kis szelektív mozgásokkal, kiigazításokkal tudjon élni. Ehhez szükséges az ellenegyensúlyozási képesség, amely számos anatómiai tényezőtől függ. Bemutatjuk most Nektek röviden.

 

Egy új ABR programot indítunk:

A KÖNNYŰ ÜLÉS

programcsomagot kínáljuk azoknak, akik úgy érzik, hogy van még mit javítani gyermekük ülésén.


Nézzük meg először a klasszikus szobrokon a legfontosabb elemeket, hiszen nagyon jól mutatják, hogy milyen tényezők fontosak az üléshez és hogy valójában mi is történik a megfelelő üléspozíció felvételekor.

 

Fontos:

1. Az ülőfelület, azaz hogyan tapad a fenekünk az üléshez, hogyan tud abba megkapaszkodni (itt az ülőfelület alatt a fenék alsó szakaszát értjük, amivel hozzáérünk a székhez, és nem a széket/padot/ágyat jelenti)

2. A derék körbe, azaz hogyan tudunk derékból ellenegyensúlyozni

3. A nyak és a lapocka, amely a fej tartásában és az ülés során az ellenegyensúlyozásban van a segítségünkre.

4. A gerinc végig, és annak a megfelelő rezgése, hullámai

5. A derék és csípőcsont között található kis terület (lumbar-illiac division), a gerinc két oldalán, ami abban segít, hogy megvédje a gerincet a medence csavarodásától


Az új programunk, az un. "KÖNNYŰ ÜLÉS" csomagunk a minőségi ülés képességeit javítja, célozza.

A legfontosabb az ülésben az ellenegyensúlyozási képesség, amelynek kialakulása számos kulcsfontosságú tényezőtől függ:

1. Így elsősorban függ az ülés minősége a gyerekek fenekének alsó részétől, az ülőfelületüktől, azaz az ülőcsont, gáti tájék helyzetétől.

2. Függ a derék ellenegyensúlyozási képességétől.

3. Nagyon fontos elem a nyak, amelynek szintén képesnek kell lennie az ellenegyensúlyozásra.

4. Természetesen a gerinc aktív részvétele is elengedhetetlen a megfelelő üléshez.

5. A jól funkcionáló gerinchez szükséges a medence-derék-gerinc találkozásánál lévő elemek megfelelő működése.

6. A derékban, a gerinc két oldalán található szép kis "zsebek" is elengedhetetlenek a szép, minőségi üléshez.

7. A vállöv megfelelő működése szintén rendkívül fontos, hiszen nem csak a finommotorikában játszik nagy szerepet, de az ülésben is.

Ahhoz, hogy a gyermeked jobban tudjon ülni és a testével jobban tudjon játszani, szelektíven mozogni, ellenegyensúlyozni, az előbbiek mind kellenek.
Nézzétek meg magyar nyelven az alábbi videón is!


Link: ABR - A KÖNNYŰ ÜLÉS programcsomagunk - Hogyan javíthatod a minőségi ülést?

Forrás, Leonid Blyum videója: ABR Basics - Easy Sitting. By Leonid Blyum


Vissza a tartalomhoz

ELÉRHETŐ EREDMÉNYEK, ESETTANULMÁNY - A KÖNNYŰ ÜLÉS PROGRAM


Elérhető eredmények, esettanulmány:

Tekintsétek meg az alábbi magyar nyelvű rövid videót, amely bemutatja, hogy milyen eredményeket lehet elérni az ülésprogramunk segítségével.


Link: ABR - Könnyű ülés program - Esettanulmány röviden

Forrás, Leonid Blyum videója: ABR Basics - Easy Sitting. By Leonid Blyum


A "Könnyű Ülés" programunkkal nagymértékű javulást tudtok elérni egy relatív rövid idő alatt CP vagy ritka betegségek diagnózis esetén.

Az alábbi fiú ülésében történt javulásokat nagyjából egy év alatt értük el. Javult:

- az ülőfelületete, azaz a medencéje

- a hasa

- a karok kontrollja

- és a nyaka helyzete, a feje tartása

   

Hátulról is fantasztikus fejlődésnek lehetünk szemtanúi. 

   

De ha 1.5 éves távlatot nézünk vissza, akkor még többet láthatunk.

Itt már még jobban látszik, hogy a teljes ülőfelület mennyire fantasztikusan nagyot javult. Hiszen korábban az előredöntött medencéjén, azaz a keresztcsontján ült gyakorlatilag, azaz a fenekének a hát felőli részén ült, ahelyett, hogy a feneke alján ült volna. Mozgáskor is láthatjuk, hogy most már sokkal strukturáltabban mozog a háta, mint korábban.

   

Ha megnézzük ezt a fiút másfél évvel ezelőtt, látjuk, hogy a kulcsfontosságú elemek az üléshez még hiányosak voltak:

- nem jó az ülőfelülete, hiszen inkább a hátán ül, mint a fenekén.

- a derékvonal sem látható, elmosódik, egybeállt

- a gerinc melletti derék.csípő terület nem látszik,

- a gerinc sem körvonalazódik, ami szintén azt jelenti, hogy nem képes szegmentált mozgásra

- és a lapockáknál is hiányoznak a megfelelő határok, minden egybefolyik, elmosódik, nincs szegmentált mozgás, ezért maximum annyit láthatunk, hogy a fejét hátrahajtja.

   

És ha előreugrunk 1.5 évet, a mostani állapothoz, látjuk jól a különbséget:

- sokkal, de sokkal jobb lett az ülőfelülete, már egészen jól a fenekén, annak az alján ül

- a gerince mozgás közben szépen részt vesz, aktívan reagál (nézzétek meg a videót)

- jobban látszik a derék-csípő közti divizió,

- szebb lett a lapocka helyzete

- és a derék is sokkal jobban kirajzolódik.

   

Nézzétek meg részletesen is (magyarul), hogy mi fontos az ülés javításához és hogyan tud javulni az ülés funkcióban:


Link: ABR - Könnyű Ülés program - Esettanulmány részletesen

Forrás, Leonid Blyum videója: Easy Sitting Online Course. By Leonid Blyum


Nyilvánvalóan minden gyermek egyedi, mindenkinél megtalálhatók a csak rá jellemző specialitások, azonban van jónéhány olyan kulcsfontosságú tényező, amely minden esetben fontos és jelen van és amely az ülés megtartásának hatékonyságában sokat segítenek. Az általános tendenciák alapján ezekkel a gyakorlatokkal mindenki javulni tud, de nyilván vannak egyedi kisebb-nagyobb eltérések a különböző diagnózisok és állapotok miatt. A videóban bemutatott nagy fiú esete nem különleges, a test alapjának, struktúrájának javításával ilyen eredményeket tudunk elérni.


Vissza a tartalomhoz