KAPCSOLAT, ELÉRHETŐSÉG

Bővebb információ:
Hárosi Brigitta
brigittaharosi@gmail.com
06 30 8645 988ABR TRÉNING

Évente kétszer látogat el az ABR csapat Magyarországra: június és november/december környékén az Életfa Csoport Egyesület szervezésében.

A tréning helyszíne:
Rubin Hotel
Budapest, XI. Dayka Gábor utca 3.
Térkép >>


TRÉNING, KONZULTÁCIÓ, FELMÉRÉS >>

AZ ABR MAGYARORSZÁGI CSAPATA

  • LEONID BLYUM

    ABR módszer alapítója.

    Matematikus, biomechanikus, manuál terapeuta

    Fascia kutató

    Tovább olvasom >>

LEONID BLYUM


Leonid egy nagyon különleges ember, aki az érintett családok életét hivatott jobbá tenni. Fantasztikus láncolatokon keresztül gondolja végig az ok-okozati tényezőket.

1992-ben a Novoszibirski Egyetemen szerzett diplomáját a komplex matematikai rendszerek modellezéséből.

Tanulmányai az izom-, és csontrendszer (biomechanika) felépítését és működését, különösen a gerinc rendellenességeit és az ízületi deformációkat érintették.

Tanulmányai és tapasztalata révén, bebizonyította, hogy az izom-, és csontrendszeri rendellenességeket un. kvázi-statikus manuális terápiával lehet kezelni. A kvázi-statikus egy hosszú és gyengéd nyomást jelent, ellentétben a gyakran erőteljes manipulációkkal szemben.

1996-2000 között biomechnaikát és manuálterápiát tartott orvosok számára, posztgradális szakon, Moszkvában.

Eközben a gerincferdülés és más izom-, és csontrendszeri rendellenességek területén végzett személyes munkája megmutatta a kvázi-statikus módszer hatékonyságát.

Kutatási területét kiterjesztették az általános motoros rendellenességekkel és deformációkkal küzdő neurológiai károsodásokkal (általában agykárosodással) rendelkezők rehabilitációjára.

Az eredmények megint meggyőzőek voltak.

Mivel módszere mindennapi munkát igényel, ezért úgy döntött, hogy megtanítja ezt a technikát a szülőknek, hogy otthon alkalmazhassák.

   
   

Leonid Blyum:

"Igen egyszerű a mottóm a CP területén: "Hagyjatok fel a harccal és kezdjetek építkezni - és mindezt olyan szenveélyesen és elszántan tegyétek, mint ahogyan harcoltatok mindig valami ellen."
Az ABR a CP-s gyermekek fejlesztésének ‘békés útja’, ahol minden technika non-invazív, azaz fájdalommentes, és megcélozza új képességek és egy erősebb test kialakulását.

Az is biztos, hogy a 'békés utat' járni a CP-s gyermekeknél nem való mindenkinek - türelmet, eltökéltséget, részletek iránti figyelmet igényel, és mindenekelőtt határozott meggyőződéssel kell "Nem"-et mondanunk minden erőteljes, fájdalmas terápiára, kezelésre.

De azok, akik a 'békés utat' választják - úgy gondolom -, nem fognak csalódni és megéri nekik ezen járni, mert szépen fejlődésnek indulnak, 'felépülnek'. Nagyon motivál engem is, amint láthatom, hogy az érintett gyerekek élete a szüleik ABR munkáján keresztül mennyire megváltozik, és a szenvedésből és küzdelemből mennyire boldog és fejlődő gyermek lesz..."

ANDRES MEDINA


"Egy CP-s lány nagybátyjaként kerültem kapcsolatba az ABR módszerrel. Magam is naponta órákon át végzem unokahúgomon, ha itthon vagyok.

Végzettségem szerint fizioterapeuta vagyok, jelenleg ABR terapeutaként dolgozom. Leonid által felírt feladatsort tanítom be az érintett családoknak.

Mióta Carlas unokahúgomon láttam, milyen nehézségekbe ütköznek a motorikus problémával küzdő érintettek, azóta a hasonló családoknak igyekszem segíteni tapasztalatommal, tudásommal az ABR technikák révén."

Folyamatosan bizonyítja kedvességét a tréningeken, oktatásokon, akár Magyarországon, vagy a világ számos más tájain: Spanyolország, Dél-Afrika, Finnország, Ausztria, Dánia, Svédország.

Leonid személyesen válaszotta Andrest azon megbízható trénerének és tanítványának, aki számos országba elkíséri.

   
   

MANUEL PASCUAL


"Egy tetraparesis spastica (négyvégtag feszes) diagnózissal rendelkező lány édesapja, aki mindenáron segíteni szeretett volna lányának, a diagnózistól függetlenül. A lányának olyan ritka betegsége van, amely orvosilag nem gyógyítható, ám a lánya folyamatosan javul motorikusan is, így egy csodálatos életet élhet.

Pénzügyi igazgatói karrierjét feladva, az ABR tréningek szervezője lett számos országban Európában, és folyamatos kapcsolatot tart a családok és az ABR között.

Az ABR a legnagyobb ajándék, amelyet az élet adhat nekünk. Nemcsak a lányom, hanem minden érintett gyermek számára. Az örömök, remények és tények, fejlődések megosztása olyasmi, amire nincsenek megfelelő szavak."

   

HÁROSI BRIGITTA


"Egy CP-s, súlyos mozgássérült, ám csodás leány szüleiként csöppentünk az ABR módszerbe. Azóta gyógymasszőr lettem.

Ahogy egyre mélyebbre ástuk magunkat, láttuk, hogy egyszerre milyen logikus, egyszerű és egyben összetett is ez a módszer. Logikus, mert teljesen érthetően adják át azt az információt, amivel megértheted az ok-okozati problémákat a gyermekednél, mi miért alakult ki vagy épp miért nem alakul ki. Egyszerű, mert szülőként könnyen megtanultuk a technikákat, amelyet itthon végezhetünk, így megszűntek az időpontra rohangálások is. És nem utolsó sorban, igen komplex, összetett, hiszen egész új kutatási eredményekre alapoz, amelynek közvetlen részese Leonid.

2017-ben úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük a magyar családokat, van-e igény erre a terápiára, mert ha igen, akkor szívesen belefogunk a szervezésébe az ABR Denmark csapatával, az Életfa Csoport Egyesülettel. Mi mindenképp folytattuk volna Ausztriában, ahol elkezdtük.

Nagy meglepetésemre, azonnal 20 család kezdte el a terápiát, ez a szám 2 év alatt közel megduplázódott, 3.5 év alatt pedig megháromszorozódott. Mivel majdnem minden felmérésen ott vagyunk, saját szemünkkel láthatjuk a fejlődéseket minden olyan családnál, akik lelkiismeretesen végzik a feladatokat. Meg kell állapítanom, hogy a fejlődés garantált, az üteme és mértéke persze már egyedi, de mindenki - kortól és súlyosságtól függetlenül - előre halad. Ez ad nekem nagy erőt ahhoz, hogy folytassam azt, amibe belekezdtem 2017-ben a magyar családok javára, illetve korábban a saját gyermekemmel. Kimondhatatlanul jó érzés, hogy tudunk ezzel segíteni más családoknak, részesei vagyunk az örömeiknek, és mindenki javul, az életkortól függetlenül.

2018-ban nagyon jó kapcsolatba kerültünk Leonid-dal, és ő maga vette át 2019-től Magyarországon a családok felmérését, valamint a családok közvetlen betanítását. Mindössze négy ország van a világon, ahol ő maga végzi a betanítást is, az egyik közülük Magyarország. Nagyon hálásak vagyunk ezért neki.

2017 óta szervezem a magyarországi családok részére a tréninget, évente kétszer. A technikai alaptréning oktatását tartom az új családok részére még Leonidékkal való találkozás előtt, hogy ott már hatékonyabban tudjanak dolgozni a családok és egy kis tapasztalattal érkezzenek meg az érintett gyerekek és szüleik, amire már lehet tovább építeni a tréning során. Továbbá, az online tréningeken a Leonidtól kapott feladatok betanítását személyesen végzem az otthonotokban. A tréningeken fordítunk férjemmel angol-magyar viszonylatban. Az év során segítek, tartom a kapcsolatot a magyar családok és az ABR csapat között, és igyekszem minél több hasznos információt megosztani a családokkal, szakemberekkel."